30° / 13° Núvols

“Les coses excepcionals” enamora a Artesa

DIMECRES 06 NOVEMBRE 2019

Tens set anys. La mare és a l'hospital. El pare diu que ha fet "alguna cosa estúpida". Li costa ser feliç. Així comences a fer una llista de les coses excepcionals d'aquest món. Cadascuna de les coses que fan que la vida valgui la pena: els gelats, les guerres d'aigua, que et deixin quedar-te mirant la tele quan ja ha passat l'hora d'anar a dormir, el color groc, les coses amb ratlles, les muntanyes russes i la gent quan ensopega. La deixes al seu coixí. Saps que l'ha llegit perquè t'ha corregit l'ortografia. La llista no triga en tenir vida pròpia.

Així és com ens presentaven l'obra de teatre que va cobrar vida aquest dissabte 2 de novembre a Artesa de Segre amb ni més ni menys que 95 espectadors. L'edifici cubbtural va tindre el privilegi de donar llar a aquesta petita joia, una obra positiva, bonica, senzilla i humana que aconsegueix que deixem de sentir-nos públic per sentir-nos part de l'espectacle. Ens vam trobar davant d'una història molt emotiva però, al mateix temps, molt positiva. Tan positiva que fa que surtis del teatre amb ganes de viure i amb una perspectiva diferent de la vida, ja que al final els problemes, problemes són.


"Les coses excepcionals" ens parla directament a nosaltres, sense embuts, recorrent a una cosa que tots portem dins: les nostres ganes de viure, la passió per la vida. Però no per la vida en si, sinó pels petits detalls, pel que realment li dóna bellesa. Coses tan simples com: Goku de Bola de Drac, els espaguetis, Freddie Mercury o colar-se en l'últim segon entre les portes del metro.

En definitiva, aquesta obra és una petita joia teatral que mereix moltíssim la pena veure i a Artesa hem tingut la sort de poder gaudir d’ella abans de la seva nova estrena al teatre Capitol de Barcelona.