27° / 14° Cubierto con tormenta

“NENES I NENS” una obra dura però necessària

DILLUNS 09 DESEMBRE 2019

Ella és una dona emprenedora, valenta, que no acota el cap davant les adversitats. Està casada amb un paio espavilat amb qui acaba tenint dos fills. La gran vol jugar a arquitectes i construeix edificis de fang, son germà els bombardeja perquè "s'hi han amagat els terroristes". Ser una bona mare pot resultar frustrant. Ser una dona emprenedora, també. Però el més frustrant de tot és descobrir, massa tard, que l'home de qui et vas enamorar és l'home equivocat.

Així és com ens presentaven l'obra de teatre que va cobrar vida aquest dijous 5 de desembre a Artesa de Segre amb ni més ni menys que quasi 200 espectadors. L'edifici cubbtural va tenir el privilegi de donar llar a aquesta petita joia, una obra que flirteja contínuament amb la relació de poder entre homes i dones, dins i fora de l'àmbit familiar. No és un secret que la societat està construïda perquè l'home acapari el poder, és més, potser és el mateix sistema social el que prova de controlar i compensar el desequilibri entre gèneres. En tot cas, l'obra és un dolorós i preciós cant a la vida, des del fons del pou.

"Nenes i nens", títol que inverteix l'ordre marcat pel sistema patriarcal, és un monòleg que comença amb aires de comèdia i que a poc a poc camina cap a la tragèdia. Tot sembla anar-li bé a la dona fins que comencen a aparèixer les inquietuds, les sospites i la gelosia. El seu home és incapaç d'assimilar el canvi del rol tradicional amb l'empoderament femení, no pot tolerar que la seva dona assoleixi l'èxit, podent així, perdre el seu domini.

En definitiva, aquesta és una obra dura però necessària que connecta directament amb la nostra realitat. Una realitat on el cop masclista encara està present en la gran majoria de famílies.