9° / 2° Tapat

300 participants a la I Jornada Porcina de La Noguera a Artesa de Segre

S’ha celebrat aquest divendres, 22 de novembre, a Artesa de Segre. L’acte, organitzat per ADARCO amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Artesa de Segre, ha esdevingut un fòrum professional del sector porcí a la comarca.

DISSABTE 23 NOVEMBRE 2024

La Jornada Porcina de la Noguera ha aplegat unes 300 persones en la seva primera edició, celebrada aquest divendres a Artesa de Segre. Organitzada per l’Associació de Defensa Sanitària d’Artesa de Segre i Comarca (ADARCO) amb el suport de l’Ajuntament d’Artesa de Segre, l’acte ha esdevingut un punt de trobada per a professionals del sector porcí de la comarca, reunint productors, industrials, proveïdors de serveis i cooperatives.

El secretari d’ADARCO, Ramon Farré, s’ha mostrat molt satisfet per la gran acollida del sector i ha confirmat la continuïtat de la jornada de cara a l’any vinent. “Estem molt contents perquè hem superat les expectatives d’aquesta primera jornada i això ens motiva a seguir i a preparar una segona edició. El sector porcí de la comarca es mereix un punt de trobada on posar en comú inquietuds i coneixements i, en aquest sentit, des d’ADARCO, ens fem responsables de l’organització d’aquest espai”.

La sessió inaugural ha anat a càrrec de la Sra. Rosa Altisent Rosell, directora general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. A continuació, també ha intervingut l’alcalde d’Artesa de Segre, Francesc Puigpinós i Porta, qui ha destacat “la importància del sector porcí a Artesa de Segre, que suposa una important contribució a l’estabilitat i prosperitat en una de les zones rurals més extenses de Lleida. Juga també un paper important per a l’equilibri territorial i el seu desenvolupament i obra la porta a nous negocis directes o indirectes, garantint així la sostenibilitat i el creixement en tota la seua àrea d’influència”.

La trobada ha comptat amb diferents ponències tècniques a mans d’experts en el sector porcí. En primer lloc, la conferència “Impacto de las decisiones Europeas en el sector porcino español”, a càrrec de Miquel Ángel Higuera, president d’ANPROGAPOR. Seguidament, ha estat el torn de Joan Rocadembosch, de l’empresa SIP Consultors, qui ha parlat de la “Visió econòmica. On ens juguem els diners com a productors?”. Finalment, l'artesenc Albert Morera, director general de la divisió de porcí de l’empresa Vall Companys, ha conclòs amb la xerrada “Passat, present i futur del sector porcí a Catalunya i al món”.

L’acte ha acabat amb un refrigeri i networking entre els participants al vestíbul del Cubtural.

La comarca de La Noguera és una de les zones de Catalunya amb més cens porcí. De fet, el municipi d’Artesa de Segre i els seus voltants destaquen per la presència de nombroses explotacions ramaderes independents, que encara es mantenen actives. Per aquest motiu, l’objectiu de la trobada era promoure la col·laboració entre els diferents actors del sector, destacant-ne la professionalitat i la innovació, així com generar noves oportunitats de coneixement i negoci per a productors, industrials, proveïdors de serveis i cooperatives.

Amb el suport de l’Ajuntament d’Artesa de Segre, la jornada ha comptat amb una excel·lent organització i un entorn òptim per al debat i la col·laboració entre les persones assistents, consolidant-se com un esdeveniment clau per al sector porcí a la comarca.