29° / 14° Clar

ANIMALS DE COMPANYIA UCRAÏNESOS

DIJOUS 24 MARÇ 2022

Davant de l'emergència actual, la Unió Europea ha permès l'entrada persones refugiades acompanyades amb les seves mascotes, sense exigir el compliment dels requisits sanitaris establerts a la normativa, flexibilitzant les condicions d'entrada per aquelles mascotes procedents d'Ucraïna que acompanyen als/a les seus/seves propietaris/àries.

Pel risc que suposa l'entrada d'aquests animals sense un control previ, s'ha establit un protocol d'actuació excepcional d'urgència per reduir possibles riscos inherents a aquesta situació amb relació a certes malalties, com és la ràbia.

Informem que totes aquelles persones procedents d'Ucraïna que arribin amb mascotes han de fer un control i seguiment sanitari dels seus animals, el qual serà totalment gratuït, i que per fer-lo han de facilitar la seva localització. Caldrà informar-los, doncs, que han d'omplir el formulari de propietaris de mascotes d'Ucraïna i enviar-lo el correu de la bústia d'Identificació i Moviments del Servei de Prevenció en Salut animal: identificacioimoviments.agricultura@gencat.cat.

Fitxers adjunts