31° / 9° Poc tapat

ARTESA AMB LA MARATÓ

DIMARTS 17 DESEMBRE 2019

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. A Artesa de Segre ens vam voler sumar a aquest esdeveniment solidari amb diverses activitats que es van dur a terme durant tot el diumenge.

Pel matí es va fer la tradicional pujada solidària amb la Marató de TV3 del pessebre al cim de Sant Mamet. Aquesta pujada, organitzada per l’Ajuntament d’Alòs de Balaguer, l’Ajuntament d’Artesa de Segre i CUDOS, va comptar amb una donació de 5€ per part de cada participant. Van ser 200 les persones que es van animar a passar un matí ple d’esport fent possible recaptar 1.168€ que es dedicaran a la investigació de les malalties minoritàries.

El Gimnàs Altis tampoc va dubtar alhora de sumar-se a aquesta acció solidària i ens van delectar amb unes coreografies fantàstiques. Durant el matí, van fer una ballada pels carrers d’Artesa de Segre amb una xocolatada solidari a càrrec de l’Associació de Comerciants d’Artesa de Segre, i per la tarda, l’acte es va obrir amb un ball al vestíbul del Cubbtural per donar la benvinguda als assistents i va prosseguir amb dos discursos a càrrec de l’alcalde Mingo Sabanés i la directora del gimnàs Mercè Nogués. Cal destacar, que aquest és el 17è any que el Gimnàs Altis participa amb la Marató de TV3 amb un espectacle de 2 hores on surt gent de totes les edats. No és d’estranyar doncs, que omplissin tot el cubbtural amb una assistència que rondava les 400 persones, fent així, un recapte de ni més ni menys que 1.910€ gràcies a la voluntat de la gent.

Però aquí no només compten les donacions, encara que van aconseguir 9.404.256€, per a la Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l’educació de la societat en la cultura científica. Aquest any, la Marató ha ficat tots els seus esforços en les malalties minoritàries, aquelles que són tan poc freqüents com conegudes. Acostumen a afectar a un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants i inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, encara que totes comparteixen unes mateixes característiques: són bastant greus, cròniques, progressives i discapacitants. 

Així doncs, la Marató fa una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les