33° / 18° Clar

Artesa de Segre celebra la tradicional Matança del Porc el dimarts de Carnaval

El dimarts de Carnaval és una jornada de celebració a Artesa de Segre, ja que és el dia de la Matança del Porc, una tradició que té les seves arrels en una trobada entre amics l'any 1979, i que continua sent celebrada per tot el veïnatge.

DIMECRES 07 FEBRER 2024

A partir de les 9h del matí, membres de l'organització i voluntaris iniciaran la preparació de les llonganisses i botifarres, que seran el berenar popular que es distribuirà a la zona de les Sitges durant la tarda. La Matança del Porc és una festa que compta amb la participació activa d'aproximadament una trentena de persones, les quals dedicaran el matí a preparar el foc per escalfar les calderes, desfer la carn i elaborar el mondongo per a les llonganisses i botifarres negres que es couran més tard, assegurant que tot estigui a punt per al moment del berenar.

Per a aquest esdeveniment es produeix una gran quantitat de llonganisses i botifarres negres, amb una estimació d'uns 350 quilos de carn, equivalent a unes 2000 racions, de les quals l'any passat se’n van repartir més de 1.500. La Matança del Porc és una celebració emblemàtica que recorda les arrels profundes del nostre entorn rural i convida a compartir moments de convivència i tradició.

Aquest any hem d'agrair a ADARCO, l'Associació de Defensa Sanitària d'Artesa de Segre i Comarca, la seva col·laboració. Han decidit sumar-se a la festa aportant la carn necessària per a la confecció de les llonganisses i botifarres. Aquest gest promou els productors de proximitat.

Aquesta col·laboració és un exemple dels beneficis de treballar conjuntament en pro de les nostres tradicions i el nostre entorn.

Us convidem a participar en aquesta festa i a experimentar l'autèntic sabor de la cultura local del nostre municipi.