35° / 18° Clar

Artesa de Segre inicia la setmana del 8M amb diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Aquesta setmana al nostre municipi s’ha donat el tret de sortida als actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones amb una sèrie d'activitats que destaquen la importància de la igualtat i el feminisme. Els esdeveniments, organitzats per diverses entitats locals, inclouen exposicions, xerrades, cinema i teatre, amb la finalitat de sensibilitzar la comunitat sobre les qüestions de gènere.

DIMECRES 06 MARÇ 2024

La Cooperativa d'Artesa ha inaugurat l'exposició titulada “Lleida, terra de dones transformadores” a la sala d’actes de la mateixa cooperativa. La mostra, que es podrà visitar fins al 8 de març, destaca el paper fonamental de les dones en la transformació de la societat. Per cloure l'exposició, s'organitzarà una xerrada-debat el mateix dia 8 de març amb la participació de Remei Capitan, Sònia Morell i Emma Palanca.

La Regidoria d’Igualtat i Feminismes ha iniciat una campanya de conscienciació amb la distribució de banderoles amb el lema “Viu en lila” i la publicació “Calladeta no ets més maca”. A més, el 9 de març, es realitzarà una xerrada amb una de les protagonistes de la publicació, la Júlia, oferint la seva història real i de manera propera com a dona que ha patit violència masclista al vestíbul del Cubtural a les 18:00 hores.

El divendres 8 de març, la jornada començarà amb la xerrada titulada “Una xacra que assota la nostra societat” a la Nou Coworking a càrrec de Moisès Martí. L'esdeveniment abordarà els cinc tipus de violència masclista. Posteriorment, amb la participació de l’alumnat de batxiller de l’institut Els Planells, es crearà un mural artístic commemoratiu del Dia Internacional de les Dones.

A les 17:00 h, també el mateix divendres, està prevista una sessió de cinema amb debat posterior de la pel·lícula “Bailando la vida”, una activitat conjunta de la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot i les Artesenques Actives. Aquesta projecció destaca la idea que mai és tard per començar de nou i busca inspirar el canvi i la superació personal.

Com a cloenda de les activitats del Dia Internacional de les Dones, la Regidoria de Cultura ha programat pel dia 16 de març a les 18:00 hores l’obra “Estereotips” al Cubtural. Aquesta proposta artística de format familiar explora la diversitat de les famílies i destaca la importància de l'estimar-se independentment dels estereotips preconcebuts.

Des de l’Ajuntament d’Artesa de Segre, animem a la participació en totes aquestes activitats i es fa una crida per fer-les extensives al vostre entorn, contribuint a la creació d'una societat més igualitària i justa.