40° / 23° Clar

BAOBAB. UN ARBRE, UN BOLET I UN ESQUIROL

DILLUNS 09 MARÇ 2020

BAOBAB. Un arbre, un bolet i un esquirol és el títol que porta la increïble obra que va tenir lloc aquest passat diumenge 8 de març al Cubbtural amb uns 50 espectadors. L’obra tracta el tema de milers de refugiats que fugen de la guerra i la fam amb un llenguatge que fa que un tema tan difícil, però tan actual, sigui comprès pels nens i les nenes.

La història comença amb dos venedors ambulants que s'han de refugiar a causa d'una gran tempesta i comencen a explicar-se la història d'un bolet i un esquirol, que a causa de la guerra emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on viure.

És un autèntic repte portar a escena el tema de la guerra i ho fan de la mà d'un bolet i un esquirol que es veuen obligats a abandonar el seu arbre BAOBAB (un arbre de profundes arrels i grans dimensions per poder viure al seu interior: una llar) i es llancen a la recerca d'una nova casa. Un tema que, tot i veure-ho cada dia, ho evitem per la seva crueltat i per les emocions que ens remouen per dins.

Una diversitat de bosses i sabates de mides i colors diferents donen vida a les persones que per sobreviure lluiten per trobar un lloc on poder-se establir. Podrem sentir tristesa, i crueltat amb una dosi de coratge i un gran esforç barrejat amb molt d'humor.

 

A més a més, la gran posada en escena fa que tota l’estona estiguis atent i que no vulguis perdre’t cap detall. En definitiva, és una obra realment bona, molt recomanable i que val moltíssim la pena anar a veure.

Un gran respecte per allò que mai hauria de succeir.