40° / 23° Clar

COMUNICAT IMPORTANT SOBRE EL CORONAVIRUS

DIVENDRES 13 MARÇ 2020

L’Ajuntament d’Artesa de Segre fa una crida a la calma als habitants del municipi i pobles propers i informa d’aquelles mesures per tal de fer prevaldre la salut i el benestar de totes i tots, seguint les indicacions del Govern de la Generalitat de Catalunya i, així, frenar la proliferació del virus SARS-CoV-2. Per aquest motiu, s’adopten les mesures que s’exposen a continuació.

 • Suspendre totes aquelles activitats culturals, esportives o lúdiques programades des de l’Ajuntament i s’insta a què totes les entitats, clubs i organitzacions prorroguin els esdeveniments previstos.

 • En el cas d’Artesa de Segre, afecta de forma imminent als següents actes:

- “Xerrada i tast de cervesa neolítica” el 14 de març a Seró Espai Transmissor.

- “Cinema” al Cubbtural el 14 de març.

- El mercat del diumenge 15 de març.

- “Amb veu de dona” el 21 de març (en breu s’informarà de la nova data i/o de la possibilitat de retornar el preu de l’entrada a qui ja l’hagi adquirit).

 • Aquesta mesura afecta específicament als equipaments com el la Biblioteca municipal Joan Maluquer Viladot, el Pavelló poliesportiu municipal, el camp de futbol, el Túmul de Seró, el Centre d’Entitats Les Monges, l’edifici de les Escoles Velles i el centre Cubbtural, on no s’atendrà al públic de forma presencial. Així mateix restarà tancada la Llar de Jubilats amb la finalitat de protegir els col·lectius més vulnerables.

 • La residència municipal ja està seguint els protocols revistos pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 • Es confirma també l’ordre de tancament de l’escola bressol municipal, l’escola de música i els demés centres Educatius (escola i institut), per part del Govern de la Generalitat, a partir de demà dia 13 i fins a nova ordre.

 • Es recomana fer qualsevol gestió per via telemàtica o telefònica:

- L’Ajuntament estarà obert de cara al públic únicament per gestions de caràcter presencial i que siguin urgents.

- En relació a les reunions ecumèniques, funerals i enterraments, les mesures a considerar són: limitar al màxim la participació, la celebració a porta tancada del cementiri i evitar el contacte físic.

Les mesures entren en vigor des d’avui fins a un període de 15 dies, que podrà ser prorrogat en funció de l’evolució de la situació.

Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

 1. Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
 2. Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
 3. Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
 4. Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
 5. Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
 6. No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut. Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.

Artesa de Segre, 12 de març de 2020