25° / 10° Intervals de núvols

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT D’ARTESA DE SEGRE

DIMECRES 17 NOVEMBRE 2021

  

Des de l’ABS d’Artesa de Segre ens informen que: 

A Catalunya en data del 14/11 hi ha un risc de rebrot de 139 amb 4.777 casos confirmats dels quals 409 requereixen ingrés hospitalari i 92 estan a la UCI. 

Tot i que els números son molt millors que els que vam tenir a l'estiu, la tendència és a augmentar els casos. 

A l'ABS d'Artesa de Segre no podem dir que ho tinguem millor que a l'estiu, si no que aquesta progressió a l'alça ha estat molt acusada durant les dues últimes setmanes: avui tenim 17 casos actius.

Tot i havent-hi 3223 persones vacunades amb la pauta complerta, queden encara prop de 1000 persones que no s'han vacunat o els falta una dosis de la vacuna. 

Aquestes persones haurien de vacunar-se per evitar infectar-se i infectar als altres, haver d'ingressar a l'hospital amb el conseqüent patiment per a ell i les famílies i la despesa que suposa, haver de patir una covid persistent. En definitiva, per ser solidaris amb la societat. 

Les persones vacunades estan menys exposades a infectar-se, però sobretot estan molt menys exposades a la malaltia greu i crònica i infecten molt menys que les no vacunades. 

👉🏼Dit això també hem de tenir en compte totes les mesures que hem de seguir per evitar la transmissió: 

Si ens hem infectat haurem de fer l'aïllament de 10 dies mínim. 

Si som contactes estrets haurem de fer la quarantena durant 10 dies i fer les proves quan ens indiquin (una prova negativa no vol dir que ja podem sortir, hem de fer-la igualment). 

Només els contactes estrets correctament vacunats estan exemptes de realitzar quarantena però no de la realització de les proves recomanades.

Sap greu veure com persones que han rebutjat ser vacunades, independentment de l'edat s'infecten i infecten als seus contactes. 

TRUCA'NS I VINE A VACUNAR-TE

Dimecres 17 de novembre del 2021