29° / 14° Clar

COMUNICAT OFICIAL DEL CONSELL COMARCAL

DIJOUS 07 NOVEMBRE 2019

Davant de l’inici de vaga indefinida per part dels treballadors de l’empresa Fomento Construcciones y Contratas SA, encarregada de la recollida de residus a la comarca de la Noguera, el Consell Comarcal comunica:

1. Aquesta vaga és conseqüència d'un conflicte laboral existent entre l'empresa FCC i els seus treballadors, que fa anys que negocien, entre altres, un conveni col·lectiu i pel que fins al moment no han arribat a cap acord. El Consell Comarcal no intervé en aquesta negociació al ser un conflicte estrictament laboral entre l'empresa i els seus treballadors. No obstant, des del Consell s'ha treballat per encarrilar un acord entre treballadors i empresa.

2. El Departament de Treball de la Generalitat ha establert uns serveis mínims per tal de garantir la higiene i la salubritat a la via pública consistents en un 50% de recollida de totes les fraccions (rebuig, orgànica, paper, envasos i vidre) i en un 25% del servei de deixalleria.

3. Des del Consell Comarcal lamentem les possibles molèsties que aquesta vaga origini als habitants dels trenta municipis de la comarca i confiem que en breu les parts implicades arribin a un acord que permeti desconvocar la vaga.