22° / 2° Clar

8M: DIA DE LA DONA

DILLUNS 09 MARÇ 2020

El 8 de març es va obrir a Artesa de Segre amb la 1ª Marxa de la Dona organitzada al municipi. El Gimnàs Altis va ser l’encarregat de portar l’escalfament a les 08:30h per prevenir possibles lesions. Posteriorment, es podia escollir entre dos recorreguts: l’anomenat curt de 5 km i el llarg de 9 km, ambdós passant per l’Horta d’Artesa. Les 50 persones que van assistir es van llençar a caminar sota el hashtag #SomDones i el lema “Caminem tots per Elles”, sent així, una marxa feminista mixta.

Seguidament, a les 12h vam poder gaudir d’un Vermut popular acompanyat de l’exposició: “La Sisqueta, una artesenca amb coratge”. El vermut es va obrir amb la lectura del manifest feminista a càrrec de la regidora de cultura i va prosseguir amb l’explicació de l’acte i el perquè de l’exposició a càrrec de les Artesenques Actives. Una exposició que mostra de lo que és capaç una dona, desmuntant així, el tòpic creat pel patriarcat de que les dones són el sexe feble.

La vetllada va ser tot un èxit amb unes 200 persones que van anar passant i que van poder gaudir de l’impecable actuació del grup musical Túsica, quatre músics de gran qualitat que no van deixar a ningú indiferent.