26° / 7° Clar

Dia Mundial de l'Endometriosi

Avui, 14 de març, se celebra el Dia Mundial de l'Endometriosi, una malaltia ginecològica que, malgrat ser la malaltia ginecològica més freqüent, roman desconeguda per a una gran part de la població. En aquest context, l'Associació d’Afectades d’Endometriosi (ADAEC) ha llançat una crida per conscienciar la ciutadania sobre aquesta malaltia que afecta a milions de dones a tot el món.

DIJOUS 14 MARÇ 2024

L'Ajuntament d'Artesa de Segre, compromès amb la salut i el benestar de la ciutadania, s'ha adherit amb a aquesta campanya. Com a mostra del seu suport, el balcó de l'ajuntament lluirà amb una il·luminació especial de color groc durant aquest dia commemoratiu.

Aquesta campanya busca augmentar la visibilitat d'aquesta malaltia i fomentar una major comprensió entre la població.

L'endometriosi és una condició que afecta el teixit que normalment revesteix l'interior de l'úter, provocant dolor crònic i altres símptomes que poden impactar significativament en la qualitat de vida de les persones afectades.

Amb aquest gest simbòlic, l'Ajuntament d'Artesa de Segre espera contribuir a la sensibilització i conscienciació de la societat local sobre aquesta malaltia, encoratjant a la població a informar-se i donar suport a les dones que pateixen endometriosi.