40° / 23° Clar

Eleccions municipals 2023

Soc resident estranger i vull votar a les eleccions municipals: què he de fer?

DIMARTS 10 GENER 2023

Si ets ciutadà o ciutadana de la Unió Europea:

a) Tenir 18 anys i no estar privat del dret a vot.
b) Estar inscrit al Padró municipal d'habitants.
c) Si anteriorment no has participat en processos electorals, disposes fins al 30 de gener del 2023 per manifestar la teva voluntat de votar. Pots fer-ho presencialment al teu Ajuntament, per internet (ine.es) o per correu postal a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral que et correspongui.

Si ets ciutadà o ciutadana de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, Trinitat i Tobago, o Xile:

a) Tenir 18 anys i no estar privat del dret a vot.
b) Estar inscrit al Padró municipal d'habitants.
c) Tenir l'autorització de residència a l'Estat espanyol.
d) Haver residit legalment i de manera ininterrompuda al territori espanyol almenys els 5 anys anteriors a la sol·licitud d'inscripció al cens per a tots els països de la llista, excepte per la ciutadania del Regne Unit, que són 3 anys. En el cas de la ciutadania nacional de Noruega necessiten haver residit legalment i de manera ininterrompuda al territori espanyol almenys 3 anys al dia de la votació.
e) Encara que anteriorment hagis participat en processos electorals, cal que sol·licitis la teva inscripció al cens electoral. Pots fer-ho presencialment al teu Ajuntament, per internet (ine.es) o per correu postal a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral que et correspongui, fins al 15 de gener de 2023.

Fitxers adjunts