23° / 8° Clar

Els veïns de la comarca de la Noguera podran invertir en el projecte solar, “Gualter”

Aquest projecte és una aposta per una transició energètica sostenible, impulsant la participació i el benefici de la comarca de la Noguera. Els veïns de la zona tindran l'oportunitat de subscriure un préstec al projecte de fins a un màxim del 20% del seu finançament, amb participacions des de 500 euros.

DIMARTS 14 MAIG 2024

Els veïns de la comarca de la Noguera tindran l'oportunitat d'invertir de manera prioritària en el projecte solar de Gualteramb número d'expedient FUE-2021-02207760 una planta fotovoltaica promoguda per Forestalia, SPV ENERGIA INAGOTABLE DE ANSER, S.L., que s’ubicarà en el municipi d’Artesa de Segre.

El projecte solar que sumarà 30,00 MW, es troba en fase de desenvolupament amb inici previst de la construcció per al tercer trimestre de 2025. La planta fotovoltaica, que suposa una inversió total de 19.606.612€, no sols impedirà l'emissió a l'atmosfera de més de 15.051 tones de CO2 anuals, sinó que apostarà pel desenvolupament socioeconòmic de la comarca i el seu entorn. En total, els residents podran finançar fins a un 20% del parc, o el que és el mateix, 2.940.992€ mitjançant un préstec de tipus subordinat amb una durada màxima de 15 anys, on les aportacions van des d'un mínim de 500 euros fins a un màxim de 294.099€ per inversor, a un tipus d'interès variable que s'estima en EURIBOR més 3,00%-4,00%. Aquesta oferta estarà oberta fins a obtenir l'autorització administrativa prèvia o aconseguir el 20% del finançament local.

El projecte té 33 municipis elegibles, conformat per la comarca de la Noguera i els municipis de Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà i Agramunt, on tots els ciutadans i empreses residents, tindran la prioritat de participació en l'oferta d'inversió local.

Els interessats podran conèixer els detalls del projecte en la presentació prevista per al 17 de maig a les 18:00h en el hall del Centre Cultural d’Artesa de Segre. En aquest acte s'informarà sobre els aspectes més importants del projecte així com la forma d'inversió i es respondran les preguntes que puguin sorgir.

Per a formar part d'aquest projecte o obtenir més informació es podrà fer fàcilment a través de Fundeen, plataforma de finançament participatiu regulat per la CNMV, a través de la web “fundeen.com”, descarregant l'aplicació o a través del correu hola@fundeen.com o del telèfon 911 23 88 77.