25° / 10° Intervals de núvols

Estafa a persones grans TELEASSISTENCIA

DILLUNS 08 NOVEMBRE 2021

Durant els darrers dies hem detectat una modalitat destafa que pot afectar al col·lectiu de gent gran.

La via de contacte amb les persones és a través d’una trucada telefònica en la que presumptes treballadors del servei de teleassistència contacten amb la persona adreçant-se pel seu nom i els hi comuniquen que el servei tele-vida/teleassistència ha canviat i hauran d’abonar un import d’uns vint (20) euros. També és possible que l’excusa de contacte sigui la revisió del botó d’alerta o algun pretext semblant. El to que utilitzen és bastant agressiu, en veu alta i sense deixar parlar l’usuari. Aquesta manera d’actuar és la que crea dubtes a la persona que per aquest motiu normalment desconfia del que els hi estan manifestant. Alguns usuaris han manifestat que els hi hauria semblat que la trucada era una locució donat que la interacció hauria estat impossible.

Es per aquest motiu que, des de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra els recomanem:

  • No obrir la porta a persones desconegudes i en cas d’haver-ho fet, no deixin que la persona accedeixi al seu domicili.

  • En cas que durant la trucada els hi proposin una visita al seu domicili proposin la visita en algun moment que estiguin acompanyats per algun familiar o persona de confiança.

  • Recomanem que contactin amb el servei de teleassistència que ja estan utilitzant per confirmar la informació rebuda mitjançant la trucada telefònica.

  • No signar cap document si no s’està convençut o no es generen dubtes.

  • No realitzar cap pagament ni facilitar dades personals o bancàries.

Si sou víctimes d'un delicte, aviseu immediatament els Mossos d'Esquadra al telèfon 112.