Foment pel relleu generacional de negocis d’artesania alimentària (amb o sense grau de consanguinitat)
L’Estratègia alimentària de Catalunya presenta una nova línia d’ajuts per fomentar la transformació del sistema agroalimentari i pesquer català.
DIMECRES 15 FEBRER 2023
Us informem que, en el marc de l'Estratègia alimentària de Catalunya, han presentat una línia de 9 ajuts per fomentar la transformació del sistema agroalimentari i pesquer català.
Entre aquests ajuts destaca un d'específic per fomentar el relleu generacional de negocis d'artesania alimentària (com són flequers, pastissers, carnissers, formatgers, elaboradors de licors i melmelades), que podria ser d'interès per a les empreses del nostre territori.
REQUISITS:
Definir un pla de viabilitat del negoci. Per oficis d'artesania segons Decret 285/2006.
Disposar de la designació d'empresa artesana alimentària o complir els requisits
Tenir formació en artesania alimentària i gestió empresarial (20h), o compromís de tenir-la.
Compromís: d'adquirir carnet de persona artesana alimentària.
De seguir el procés de mentoria.
De mantenir l'activitat durant 5 anys.
Presentar un acord de cessió.
DESPESA SUBVENCIONABLE:
Anàlisi de viabilitat i pla de traspàs (*)
Traspàs del negoci (*)
Formació, assessorament i mentoria.
Locals, adequació i lloguer.
Adquisició de maquinària
QUANTIA:
Anàlisis viabilitat i pla de traspàs 5.000 € (*)
Traspàs de negoci, 60% fins 30.000€ (*)
Assessorament 50% fins 1.500€
Mentoria, 50% fins 1.500€
Reforma local 60% fins 30.000€
Lloguer local, 60% fins 15.000€.
Adquisició de maquinària 60% fins 30.000€.
Límit màxim 70.000€
(*) En cas de vincle familiar no inclou ni el traspàs ni el pla de viabilitat