25° / 10° Intervals de núvols

INFORMACIÓ: Reducció del 50% del cànon de l’aigua durant els mesos d’abril i maig.

DIJOUS 02 ABRIL 2020

Volem informar-vos que, atenent les necessitats de les famílies en aquesta situació de crisi, el Govern de la Generalitat ha decidit, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua, aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua, amb caràcter universal, per a tots els usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig.

Aquesta mesura també l’hem fet efectiva al món empresarial, aplicant una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques.

Així mateix, i per als col·lectius més vulnerables que ja avui s’estan beneficiant del cànon social zero en el primer tram (o aquells que hi puguin entrar a partir d’aquesta nova crisi provocada pel virus COVID-19), ampliem la gratuïtat del cànon social la resta de trams en cas que el seu consum se situï per sobre del primer tram. Més de 50.000 famílies es beneficien actualment del cànon social.

Entenem que es tracta de mesures d’ajut social i d’atenció per a les famílies en aquests moments de dificultat, i un suport a les empreses per tal d’ajudar a garantir l’activitat econòmica. El cost aproximat d’aquestes mesures que aportaran liquiditat a les famílies i les empreses ascendeix a 50 milions d’euros.

Podeu consultar el text del Decret Llei en el següent enllaç:

https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_sumari_del_dogc/?anexos=1&anne x=A&numDOGC=8095A&seccion=0

Des de l’Agència estem en contacte amb les empreses subministradores d’aigua perquè siguin elles les que incorporin les bonificacions, automàticament, als rebuts de l’aigua dels mesos d’abril i de maig. D’aquesta manera, ni la ciutadania, ni els ajuntaments, ni les empreses no hauran de fer cap gestió addicional.

Us recordem que també disposem d’una altra bonificació (l’ampliació de trams) a què actualment estan acollits més de 408.000 abonats.

Us convidem a fer difusió d’aquestes mesures en el vostre municipi a fi que se’n puguin beneficiar totes les famílies que compleixin els requisits per demanar el cànon social o les bonificacions d’ampliació de trams. La informació la trobareu en aquest enllaç:

http://aca.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Tarifa-social-del-canon-de-laigua

Des del primer moment de la crisi la nostra prioritat màxima ha estat assegurar els serveis bàsics d’abastament, de sanejament i d’accions de control del medi hídricen cas d’incidències.

Ara que aquests serveis essencials ja estan coberts, estem ampliant la incorporació d’eines de teletreball per tal d’anar impulsant, durant les properes setmanes, altres mesures i actuacions que estiguin al nostre abast per ajudar a pal·liar els efectes que aquesta crisi pugui causar a famílies i empreses, també des del punt de vista de la reactivació econòmica un cop s’aixequin les mesures de confinament.

Des del Govern seguim treballant per donar-vos suport en tot allò que els ajuntaments i la ciutadania pugueu necessitar.

Cuideu-vos; cuidem-nos!

Per guanyar al COVID19 #quedatacasa

Rebeu una salutació ben cordial.