29° / 14° Clar

L'Ajuntament d'Artesa de Segre inicia un pla d'actuació per al control dels coloms.

Davant la creixent problemàtica generada per la gran presència de coloms al municipi, l'Ajuntament d'Artesa de Segre continua amb la implantació de mesures per gestionar aquesta qüestió. En aquest sentit, un cop identificats els punts de cria, s'ha contractat una empresa especialitzada per dur a terme un pla d'actuació per al seu control.

DIVENDRES 26 GENER 2024

El mètode seleccionat per gestionar aquesta situació consisteix en la implementació de 10 gàbies estratègicament situades per capturar els coloms. Simultàniament, es durà a terme el tancament de l'enclavament principal de nidificació, que és l'edifici de l'antic Escorxador Municipal.

En els punts detectats com a problemàtics, i que no siguin de titularitat municipal, s’informarà a la propietat de quina és la millor manera de procedir.

Amb l'objectiu de mantenir un control precís de les captures, es mantindrà un registre detallat. En funció de les dades d’aquest registre, es considerarà la possibilitat de modificar la ubicació de les gàbies per assegurar una eficàcia òptima en el control de la població d’aquestes aus.

Aquesta iniciativa té com a finalitat minimitzar les molèsties de brutícia i salubritat ocasionades per la gran quantitat de coloms existents.

Agraïm per endavant la vostra col·laboració.