33° / 18° Clar

Lliurament de Premis del 34è Premi de Narrativa Breu d'Artesa de Segre

El diumenge 2 de juny de 2024 a la sala del teatre Cubtural d’Artesa de Segre, es va celebrar l'acte de lliurament de premis del 34è Premi de Narrativa Breu d'Artesa de Segre.

DILLUNS 03 JUNY 2024

L'escriptor convidat en aquesta convocatòria va ser Jaume Albert Ollé, amb arrels familiars a Lleida i Barcelona, on actualment resideix, també passa temporades a la Vall Fosca (Pallars Jussà), un racó molt estimat on pot descansar, llegir i escriure amb total tranquil·litat. El conductor de l'acte va ser Vicenç Farràs, i es va comptar amb la presència de Francesc Puigpinós, alcalde d'Artesa de Segre, el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, la vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Artesa de Segre, Eva Maza i la coordinadora del premi i directora de la biblioteca d'Artesa de Segre, Josefina Solans. Els acompanyaments musicals van anar a càrrec de Laia Besora, alumna de l’Escola Municipal de Música d’Artesa de Segre.

  

Des de l'organització es va agrair molt especialment la tasca altruista del jurat dels premis. Aquest any n'han format part: Carme Barril, Glòria Farré, Vicenç Fornons, Joana Jiménez, Meritxell Marimon, Teresa Vilanova, Xènia Esteban, representant del Cicle Mitjà de l’Escola els Planells d’Artesa de Segre i Ester Pereta, representant del Departament de Llengües de l’Institut els Planells d’Artesa de Segre.

En aquesta edició s'han repartit 7 premis i 12 accèssits per les 8 categories establertes.
1a Categoria: Cicle Inicial de Primària: 1r Premi: Xènia Call i Solé amb l'obra La Naila salva el món.
2a Categoria: Cicle Mitjà de Primària: 1r Premi: Silvia Cairó i Sala amb l'obra Viatge en el temps.
3a Categoria: Cicle Superior de Primària: 1r Premi: Laia Gabarró i Llena amb l'obra El país dels mitjons.
4a Categoria: 1r Cicle d´ESO: 1r Premi: Desert.
5a Categoria: 2n Cicle d´ESO: 1r Premi: Laia Besora i Farràs amb l'obra El pi de Sant Mamet.
6a Categoria: 1r Premi: Sergi Barios i Bergua amb l'obra El lloc.
7a Categoria: 1r Premi: Antonio Lozano i Rabaneda amb l'obra Via Crucis.
8a Categoria: Més de 60 anys: 1r Premi: Joan Roca i Casals amb l'obra Insomni.

Aquest certamen va néixer l'any 1989 a la Biblioteca Municipal Joan Maluquer i Viladot de la mà de la Marissa Jovell i l’Agnès Abelló, i amb la participació de l’Ajuntament d’Artesa de Segre.