27° / 14° Cubierto con tormenta

PERMÍS PER FER FOC

DILLUNS 18 OCTUBRE 2021

A partir del dia 16 d’octubre i fins el 14 de març, per a la crema de restes vegetals, o per a la realització de focs d’esbarjo, a menys de 500 metres de terreny forestal, és necessari fer una comunicació de crema.

 

Com cada any, la comunicació de crema s’ha de fer a l’Ajuntament, el qual introdueix les dades a l’EACAT i li envia per correu electrònic a la persona interessada. També es pot fer el tràmit on-line:

 

https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776_Autoritzacio-per-a-la-realitzacio-dactivitats-amb-risc-dincendi?moda=2

 

  • La crema de restes vegetals s’ha de fer sempre amb llum de dia, per la qual cosa ha de posar un horari aproximat. (Per exemple: 8:00 a 17:30)
  • És preferible ajustar les dates a la previsió quan es farà l’activitat (si es posa tot el període, cada vegada que hi hagi risc d’incendis rebrà un SMS dient-li que no pot cremar, encara que potser ja ho haurà cremat fa temps).

 

La comunicació de crema és obligatòria (no haver-la fet comporta una sanció administrativa), i, a més:

 

  • L’imprès conté les mesures preventives. Si la persona interessada les llegeix i les observa, no s’escaparà el foc.
  • Els dies de risc alt d’incendi forestal des de la Sala Central del Cos d’Agents Rurals s’envia un SMS a totes les persones que han fet comunicació per aquell dia, prohibint l’activitat aquell dia.

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració amb la prevenció dels incendis forestals.