22° / 2° Clar

PREHISTOSCOPI / FIRA DE DIDÀCTICA DE LA PREHISTÒRIA

DIMARTS 14 JUNY 2022

Aquest dissabte dia 11 de juny, Seró Espai Transmissor ha estat l'escenari de la primera fira de didàctica de la prehistòria que es fa a Catalunya. Aquesta fira ha estat una iniciativa conjunta del Camp d'Aprenentatge de la Noguera, el Museu de Suport Territorial de la Noguera i l'ajuntament d'Artesa de Segre que vol ser un espai de presentació de les activitats didàctiques que es fan a Catalunya al voltant de la prehistòria, tant des dels museus com des de diferents empreses i entitats.

L'objectiu del Prehistoscopi, segons l'Eva Solanes (tècnica del Museu de la Noguera), és que sigui un espai de presentació de les activitats didàctiques que es fan a Catalunya al voltant de la prehistòria, tant des dels museus com de les diferents empreses i entitats, que presentaran les seves propostes i novetats. El certamen està obert tant als professionals de la comunitat educativa com a les famílies en general.

A la primera edició de la fira hi han participat més d'una quinzena d'estands dels diferents museus i empreses que durant tot el matí han ofert activitats i tallers. També hi han participat dues colles geganteres (les colles de gegants de Moià i de l'Espluga de Francolí, que recreen a personatges de la prehistòria, i una parella de mamuts que treien aigua d'una colla d'animació de Viladecans), un especialista que feia talla de sílex i els alumnes de sisè de primària de l'escola Els Planells d'Artesa de Segre que es van encarregar de fer visites guiades a l'Espai Transmissor presentant el projecte d'innovació "Apadrinem el nostre patrimoni" a través d'uns codis QR.

 

 

A la tarda, la fira va canviar a un esperit més tècnic i va esdevenir un espai de reflexió on els professionals de la didàctica van poder compartir experiències i valorar reptes de present i futur. Finalment, es va decidir la data i la seu de la pròxima trobada.